ASBL BRAVVO
Bruxelles Avance Brussel Vooruit !

Beginpagina > NL > Nieuws > Hoe woninginbraken voorkomen tijdens de komende donkere maanden?

Hoe woninginbraken voorkomen tijdens de komende donkere maanden?

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

Tijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiode in november vormen een extra risicoperiode, doordat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Zorg er daarom voor dat uw woning ’s avonds verlicht is. Inbrekers hebben een voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden.

Daarom hebben wij hieronder een aantal preventieve tips opgelijst:

 1. Zorg voor zicht en licht: installeer een timer op uw lampen en stel ze zo in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende kamers aan en uit gaat volgens uw leefpatroon.
 2. Installeer verlichting met bewegingsdetectie rond uw woning.
 3. Sluit ramen en deuren af, ook al verlaat u een ruimte of uw woning maar even.
 4. Laat geen briefje betreffende uw afwezigheid achter op uw deur.
 5. Maak gebruik van het gratis vakantietoezicht dat u kan aanvragen via uw lokale politie als u op vakantie vertrekt.
 6. Geef uw woning een bewoonde indruk.
 7. Ga na of uw woning zichtbaar is van op de straat en verwijder eventuele planten of bomen die de zichtbaarheid verminderen.
 8. Laat geen gereedschappen of ladders rondslingeren, die de inbraak kunnen vergemakkelijken. Sluit uw tuinhuis af met een sleutel.
 9. Verberg aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen goederen, zoals juwelen, gsm’s, videomateriaal, computers en andere waardevolle elektronische apparatuur.
 10. Plaats de verpakking van uw nieuwe flatscreentelevisie niet op uw trottoir. Inbrekers weten hierdoor dat er iets te stelen valt.
 11. Breng uw waardevolle voorwerpen (geld en juwelen) naar een bankkluis.
 12. Registreer de serienummers en noteer de bijzondere kenmerken van uw waardevolle voorwerpen en maak foto’s van uw juwelen.
 13. Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk. Uw diefstalpreventieadviseur van de lokale politie of uw gemeente geeft u hierover graag gratis advies.
 14. Hou ook een oogje in het zeil voor uw buren en signaleer verdachte gedragingen onmiddellijk aan de politiediensten via het nummer 101 of via het nummer van uw lokale politiezone. Noteer ook de nummerplaat en het merk van een verdachte wagen en geef dit door aan de politie.

Meer informatie en preventietips vindt u via deze link: http://besafe.be/nl/tips/mijnhuis.
De contactgegevens van uw diefstalpreventieadviseur kan u terugvinden via volgende link: www.diefstalpreventieadviseur.be

x
| | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Logiciels | |Legal | Urgences | Services de garde |