ASBL BRAVVO
Bruxelles Avance Brussel Vooruit !

Beginpagina > NL > Nieuws > Operatie Rozet 2015: “Blijf van mijn deur!”

Operatie Rozet 2015: “Blijf van mijn deur!”

Alle versies van dit artikel: [français] [Nederlands]

Is uw voordeur goed beveiligd? Is ze voorzien van een veiligheidsrozet? Kan de cilinder van het slot gemakkelijk afgebroken worden? Is er een opening tussen de deur en de deurpost waar inbrekersgereedschap tussen kan? BRAVVO brengt de veiligheid van 5.000 Brusselse voordeuren in kaart.

“Nog al te vaak stellen we ons pas dergelijke vragen als het te laat is,” legt Sara Visée uit, diefstalpreventieadviseur bij de vzw BRAVVO, de preventiedienst van de Stad Brussel. “Daarom focust Operatie Rozet 2015 zich op de veiligheid van voordeuren. Voor men gaat investeren in dure alarmsystemen, kunnen enkele eenvoudige maar doeltreffende voorzorgen worden genomen. De voordeur van uw woning beveiligen en op slot doen, kan de kans op inbraak met 85 % terugdringen.”

“Blijf uit mijn huis!” is de boodschap die dit jaar in het kader van Operatie Rozet op het grondgebied van de Stad Brussel wordt uitgedragen. Van 11 tot 20 mei trekken de diefstalpreventieadviseur en de gemeenschapswachten door de straten van vier Brusselse wijken. De Versailleswijk en de Modelwijk in Laken, de Leopoldswijk in Neder-Over-Heembeek en de Pantsertroepenwijk in het centrum van de stad. In samenwerking met de adviseur spreekt de politie ook inwoners van andere wijken hierover aan. Het doel? De veiligheid evalueren van zo veel mogelijk deuren die uitgeven op straat. De gemeenschapswachten stoppen hun bevindingen in de brievenbus (een tweetalig document waarin ook een aantal eenvoudige beveiligingsmaatregelen voor woningen worden aangereikt, naast de contactgegevens van de diefstalpreventieadviseur).

Sinds 2011 bereikte BRAVVO met deze gerichte actie tegen inbraken al 18.000 inwoners en handelaars in Brussel. Dit jaar zullen 5.000 nieuwe “evaluaties” worden opgesteld.

“Dit jaar willen we de banden met de inwoners op een informele manier aanhalen, zowel op straat als tijdens onze infosessies,” aldus Sara Visée. Het hele jaar door kunnen de Brusselse inwoners en handelaars een afspraak maken met de diefstalpreventieadviseur. Ze staat steeds paraat om hen advies te verlenen over de beveiliging van hun gebouw of hen informatie te verschaffen over de fiscale aftrekbaarheid van dergelijke maatregelen.
Ze neemt ook deel aan verscheidene initiatieven in de strijd tegen diefstal, waaronder de informatiecampagne www.safeinthecity.be (advies in vijf talen voor inwoners, pendelaars en toeristen), de volgende Safe Tourism-actie (bescherming tegen zakkenrollers) of de actie “1dagniet” op 13 november 2015 (een nationale campagne tegen woninginbraken).

Flyer Manager TP Lees het persdossier (PDF)

“De preventiemaatregelen en praktische tips in het kader van Operatie Rozet zijn van groot belang om de veiligheid van de inwoners van de Stad te vergroten. Ook het dagelijkse werk op het terrein van de gemeenschapswachten en de actieve aanwezigheid van politieagenten in de wijken is onmisbaar,” oordeelt burgemeester Yvan Mayeur.

Flyer Manager TP Alle info op: diefstalpreventie

x
| | Overzicht van de site | De activiteit van de site opvolgen RSS 2.0 | Logiciels | |Legal | Urgences | Services de garde |